A WAY OF LIFE
Welkom op de site van RRC4x4 (BINNENKORT EEN NIEUWE WEBSITE)
Een RRC invoeren PDF Afdrukken E-mailadres

AUTO IMPORT GIDS 2010. Alles over het zelf importeren van voertuigen. 70 pagina's boordevol waardevolle informatie over het zelf importeren van voertuigen. Onmisbaar voor degene die voor het eerst een auto gaat importeren. Prijs: € 10,-  Te bestellen door een mail te sturen. Je krijgt een bevestiging (faktuur) en nadat je € 10,- hebt overgemaakt zend ik het boek (Pdf) per ommegaande!

 

 


Degene die er voor kiest om een auto zelf te importeren moet zich goed voorbereiden. Welke papieren horen bij de auto? (dit verschilt namelijk per land.) In de auto import gids (zie hierboven) wordt dit allemaal goed uitgelegd. Bovendien loont het de moeite om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen te informeren naar een EU transportkenteken. Deze verzekering levert een WA dekking en kentekenplaten. De WA dekking verzekerd de auto WA voor 5 kalenderdagen. Dit is handig als je niet over een ambulance beschikt waarmee je, je nieuwe aanwinst kunt vervoeren. Bovendien kun je er binnen 5 kalenderdagen mee naar het RDW rijden om je auto op kenteken te laten zetten. De kosten voor dergelijke verzekering zijn circa € 200,-. Laat je door de verzekeringsmaatschappij goed informeren over de polisvoorwaarden als je voor een EU transportkenteken kiest!

Je kunt er ook voor kiezen om de auto tijdelijk op het chassisnummer te verzekeren (overleg te allen tijde met je verzekeringsmaatschappij) en maak tegelijkertijd gebruik van de regeling: Melding vrijstelling bpm en mrb bij kortstondig gebruik. Gebruik hiervoor bijgevoegde link: http://www.belastingdienst.nl/variabel/bpm-vrijstelling/


INVOER AUTO UIT EEN EU-LAND:

Per 2 januari 2006 hoeven motorvoertuigen afkomstig uit een ander EU-land niet meer RDW gekeurd te worden. Het enige wat dient te geschieden is dat het motorvoertuig ter verificatie aangeboden dient te worden bij de RDW (controle van de papieren + chassisnummer van de auto). De auto hoeft niet te rijden, alleen te kunnen rollen! Voor een auto ouder dan 17 jaar + 5 maanden bent u geen btw en/of bpm meer verschuldigd.

Geen invoerkeuring meer zonder deel 1 (zie de website van het RDW, informatie 27 augustus 2010) :
Vraagt u een Nederlands kentekenbewijs aan voor een voertuig waarvoor eerder een kentekenbewijs is afgegeven in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan moet u volgens de wet het deel 1 en deel 2 van dat kentekenbewijs overleggen (voor zover dit is afgegeven).
Toch zijn er aanvragers die voertuigen bij de RDW aanbieden, waarvan de vereiste documenten ontbreken. Deze aanvragen werden tot nu toe wel in behandeling genomen. Deze coulance kan echter niet langer worden gehandhaafd.
In de praktijk betekent dit dat het deel 1 van het buitenlandse kentekenbewijs altijd aanwezig moet zijn. Datzelfde geldt voor deel 2 – voor zover dit is afgegeven. De RDW maakt geen uitzonderingen meer voor bijvoorbeeld buitenlandse schadevoertuigen en historische voertuigen.
Zonder deel 1 wordt de aanvraag niet in behandeling genomen. Is er wel een deel I maar geen deel 2, dan registreert RDW het voertuig alleen als de autoriteiten van de betreffende EU-lidstaat uitdrukkelijk toestemming verlenen. De afhandeling kan hierdoor wel langer duren.


Als u een RRC wilt invoeren uit Engeland heeft u niets anders nodig dan het V-5 document.

Open V5 in pdf bestand

Op dit document staat het chasisnummer en het motornummer vermeld. Bovendien staat er op vermeld of het een benzine of een diesel is. Tot slot wordt de kleur van de auto vermeld. Dit formulier bestaat uit twee delen. Een deel voor de koper en een deel voor de verkoper. De verkoper zend dit formulier terug naar het verkeersambt in Engeland. De auto wordt geschrapt uit het register. In Engeland is het chasisnummer van minder belang dan in Nederland. Let daarom goed op dat het chasisnummer overeenkomt met het V-5 document. U zult niet de eerste bij het RDW zijn waarvan het chasisnummer niet overeenkomt met het V-5 document. In dat geval heb je niet meer dan oud ijzer gekocht omdat het RDW de identiteit van het voertuig niet kan vaststellen. Het chasisnummer vindt je op de voorste balk tussen de vier gaten aan de rechtervoorzijde (voor het rechterwiel). Eenmaal bij de RDW hoeft de auto niet te rijden. Hij hoeft alleen te rollen. Het RDW kijkt of de weinige gegevens overeenkomen met de staat van de auto. Als dit zo is wordt een nederlands kenteken verstrekt. Dit ontvangt u doorgaans  binnen een week. Voor meer informatie verwijs ik je naar de site van het RDW.


Als u een auto uit Duitsland wilt invoeren heeft u 3 documenten (de eerste drie onderstaande) nodig:

  1. Fahrzeugbrief
  2. Fahrzeugschein 1 + 2
  3. Abmeldbescheidiging (De auto is dan geschrapt uit het register in Duitsland)
  4. Zoll-kenzeichen (als je de auto naar huis wilt rijden. Laat de garagehouder dit regelen € 125,- (incl. 2 weken verzekering)
  5. Faktuur + merwed stuer (btw) (Niet noodzakelijk maar ik vraag er altijd om)

Hiermee gaat u naar het RDW. De auto hoeft niet te rijden. Hij hoeft alleen te rollen. Het RDW kijkt of de weinige gegevens overeenkomen met de staat van de auto. Als dit zo is wordt een nederlands kenteken verstrekt. Dit ontvangt u doorgaans  binnen een week.


Als u een auto uit Zwitserland wilt invoeren heeft u slechts het kentekenbewijs van de auto nodig.

Klik HIER voor een voorbeeld van een zwitsers kentekenbewijs!


Als u een auto uit Frankrijk wilt invoeren heeft u slechts de carte gris (kentekenbewijs) van de auto nodig.


Als u een auto uit Spanje of Italie wilt importeren heeft u niets anders nodig dan het kentekenbewijs van de auto.

Ik zal hier nog voorbeelden plaatsen van kentekenbewijzen uit bovengenoemde landen!


 
Artikelen bekeken hits : 294901