A WAY OF LIFE
Welkom op de site van RRC4x4 (BINNENKORT EEN NIEUWE WEBSITE)
Tips PDF Afdrukken E-mailadres

Indien aluminium en ijzer met elkaar in contact komt treed er een electrolitische reactie op. Hierdoor vallen er op den duur gaten in het aluminium. Dit kun je voorkomen door isolatieband tussen het ijzer en het aluminium onderdeel te plakken. De onderdelen mogen elkaar in elk geval niet raken. Gebruik bijvoorbeeld isolatieband als je het voorscherm weer aan de koets bevestigd.

Als je je assen of draagarm of remklauw demonteert zijn deze onderdelen vaak ernstig roestig. Verwijder de ergste roest met een staalborstel en maak alles goed schoon (stofvrij). Behandel dit onderdeel dan met caprotech 5 (tweemaal) Dit stopt roestvorming en "vreet" het roest op. Vervolgens met caprotech 10. Het onderdeel ziet er weer als nieuw uit! Voor een gladder resultaat kun je de onderdelen na het ontroesten nog opschuren.

De bekleding van de stoelen en de vloerbekleding is het eerste wat opvalt als je de deur of de tailgate opent. Vervang ernstig verontreinigde of kapotte vloerbekleding. Gebruik de originele vloerbekleding als mal. Het vervangen van alle vloerbekleding is zeker de moeite waard. Voor enkele honderden euro's kun je alle vloerbekleding vervangen voor nieuwe. Netjes afgewerkt met een lederen rand. Je auto ruikt zelfs weer als nieuw!

NIEUWE BEKLEDING VOOR IN UW INTERIEUR. Alle bekleding zoals op onderstaande foto wordt op maat gemaakt van kwaliteitbekleding afgewerkt met een lederen rand. Eventueel voorzien van een logo of uw eigen initialen! VOOR ADRES ZIE RUBRIEK PARTNERS!

 

De afwatering van je open dak gebeurd via kunstof slangetjes. Het komt regelmatig voor dat deze rubberen slangetjes verstopt raken. Gevolg is dat er water blijft staan. Deze kun je gemakelijk openen door er met luchtdruk door heen te blazen.

Importeren van classics met eerste toelating voor 1976 levert een "oud" kentekennummer op (Bijvoorbeeld YB-01-AL). Classics na 1976 levert een nieuw kentekennummer op!

Een chassisnummer met uitsluitend cijfers (RRC voor 1980) levert meestal een trekgewicht op van 2000 kg in plaats van 3500 kg. Let er bij invoeren uit Engeland op dat het trekgewicht op het V5 document staat. Anders registreert het RDW geen trekgewicht op je nederlands kenteken en dat betekent dat je niet mag trekken. Dit kun je dan oplossen door een CVO verklaring te overleggen. De CVO (Certificaat Van Overeenstemming) verklaring is een certificaat van Europese typegoedkeuring met de exacte specificaties van de auto. Het CVO is niet nodig bij het aanvragen van een kenteken maar als het trekgewicht niet op het kentekenbewijs staat vermeld kun je met een CVO aantonen dat je auto wel degelijk mag trekken. Een CVO wordt door autofabrikanten verstrekt bij nieuwe auto's, maar in de meeste gevallen is het niet meer aanwezig bij een gebruikte auto. Met dit document kun je aantonen dat de auto voldoet aan de toelatingseisen van een personenauto. Voor informatie over de aanwezigheid van een typegoedkeuring voor personenauto's en een CVO is de Nederlandse importeur (afd. homologatie) de aangewezen instantie.

Land Rover Nederland, Stationsweg 8, 4153 RD  Beesd, 0345-688800 (Om privacy redenen noem ik hier geen contactpersoon. Voor meer info? Zend mij een e-mail of schrijf/bel Landrover Nederland direct).

Aan de onderkant van de deur zitten plastic dopjes met een gaatje. Dit is bedoeld om het water wat langs het raam van de deur, in de deur loopt af te voeren. Deze gaatjes raken gemakkelijk verstopt. Hierdoor blijft er aan de binnenkant van de deur water staan. Dit veroorzaakt natuurlijk een hoop roest en narigheid. De oplossing is om de plastic dopjes regelmatig te verwijderen en onder de kraan schoon te spoelen zodat het gaatje weer open is. De binnenkant van de deur met een antiroest behandelen is overigens geen overbodige luxe.

Als je, je VIN plate die normaliter onder de motorkap gemonteerd zit bent kwijtgeraakt kun je in Engeland gemakkelijk (on-line) een nieuwe bestellen. Je kunt kiezen tussen geprint of gestanst. De link naar de website waar je deze VIN plate kunt bestellen kun je terugvinden onder de rubriek VIN-plate op deze site.


 
Artikelen bekeken hits : 294888