A WAY OF LIFE
Welkom op de site van RRC4x4 (BINNENKORT EEN NIEUWE WEBSITE)
KIlometerheffing PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 18 maart 2010 21:16

(18 maart 2010)

Komst kilometer onzeker!

Het CDA heeft vanmiddag (18 maart 2010) tijdens een spoeddebat verklaard tegen de huidige plannen voor kilometerheffing te zijn. Daarmee is er niet langer een meerderheid te vinden voor deze plannen. Alleen de PvdA, D66 en GroenLinks zijn nog voorstander.
De Christen Democraten benadrukken dat ze niet tegen betalen per kilometer zijn. Aan het huidige voorstel zouden volgens de partij te veel nadelen zitten. Of de kilometerheffing er nog komt, is geheel afhankelijk van het volgende kabinet. Eurlings riep tijdens het spoeddebat van vanmiddag (18 maart 2010) op om vast te houden aan het principe van eerlijkheid. “Schaf andere belastingen af als er kilometerbeprijzing komt. Laat dat principe niet los.”
De RAI Verenging en Bovag zijn voorstanders van de kilometerheffing. Zij zijn verbaasd over de draai van het CDA. “Zij hadden gehoopt dat er ondanks de val van het kabinet ruimte zou blijven om lopende projecten door te zetten. Het is jammer dat alles weer stil komt te liggen. Het huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met heel veel partijen. Ze zijn verbaasd dat het nu wordt afgeschoten zonder dat er iemand is gekomen met een beter alternatief!
(25 oktober 2010)

Het lijkt erop dat het nieuwe Kabinet Rutte Verhagen de kilometerheffing niet zal invoeren. De plannen van het nieuwe kabinet volgens het regeer- en gedoogakkoord van VVD, CDA en PVV worden vandaag gepresenteerd en zijn nog niet bekend. Maar zowel de VVD als de PVV zijn tegen de kilometerheffing. En ook voor het CDA is het geen belangrijk politiek punt meer. Het is dus niet waarschijnlijk dat de kilometerheffing zal worden ingevoerd. Mogelijk worden er wel andere vormen van rekeningrijden ingevoerd. Voorbeelden die genoemd worden is om de accijns op de brandstof prijzen te verhogen maar daarentegen de wegenbelasting te verlagen. De BPM wordt sowieso afgeschaft. Wij houden u op de hoogte.

(8 november 2010)

Hogere maximum snelheid, geen kilometerheffing! Het meest opvallend in het regeerakkoord voor autorijdend nederland is dat de kilometerheffing niet doorgaat. Dat wil niet zeggen dat we helemaal niet naar een systeem met lagere vaste lasten en een hogere kilometerprijs gaan. De hogere variabele kosten worden nu een gevolg van verhoging van accijns, in overleg met buurlanden. Leaserijders en zakelijke kopers van belastingvrije auto's kunnen, na alle geruchten over ophanden zijnde veranderingen in de bijtelling, nu definitief opgelucht ademhalen. In het regeerakkoord staat dat: "de fiscale stimulering van de aanschaf en het leasen van milieuvriendelijke en belastingvrije auto's wordt voortgezet"! Bron autoweek nr. 41 / 13-20 oktober 2010.

(22 agustus 2011)

De PVV heeft kamervragen gesteld over belastingsvrij rijden. PVV betreurt het dat auto's die zijn gebouwd op of na 1 januari 1987 nooit meer belastingvrij kunnen rijden. Na het zomerreccies zal in de kamer een debat gevoerd worden over dit onderwerp!

Het ligt overigens voor de hand dat indien de kilometerheffing of een andere vorm van rekening rijden wordt geintroduceerd, auto's die nu vrijgesteld zijn voor de motorrijtuigenbelasting ook straks vrijgesteld worden van welke vorm van rekeningrijden dan ook!

Laatst aangepast op maandag, 22 augustus 2011 11:14
 
Artikelen bekeken hits : 294894